Základní informace

Datum konání:
Čas konání:
Místo konání: Ekocentrum Prales - domek Dřevák
Vstupné: Účast na představení 100 Kč / osoba (dítě i doprovod), Účast na dílně 100 Kč / dítě, Účast na večerním koncertu 150 Kč / osoba..
Webová stránka: ZDE
Kategorie:
Přidat do kalendáře:
Přijďte si dobít trochu elánu a radosti písničkou, divadlem či tvořením! Benefiční Pidifestival Pohádkových Příběhů nabízí možnost příjemně stráveného času ve společnosti příběhů s dobrým koncem, které bychom si všichni přáli nejen v pohádkách… Veškeré peníze vybrané v rámci dobrovolného vstupného odletí do poslední koruny směr účet SOS Ukrajina zřízený Člověkem v tísni.
Kromě výtvarné dílny, koncertu a divadelních představení uvedených v programu se bude možno zúčastnit venkovní hry Zachraň Holubici (viz dále a níže :-)), pořídit si dětské knihy či opéci si buřty v zahradě.
Program
10:00 O Červené Karkulce (divadelní představení)
Pohádka o domečku s červenou střechou, holčičce s červeným čepečkem, vlkovi s červeným mlsným jazykem a myslivci se zelenou kamizolou. Zpěvná a hravá pohádková klasika přinášející důležité ponaučení, že není radno věřit vlkům, kteří tvrdí, že jsou hodnými psíky. Určeno dětem od 3 do 7 let a jejich dospělákům. Délka představení 40 minut.
11:30 Zlý vlk aneb výroba loutky (výtvarná dílna)
Vlk je padouch mnoha příběhů. Je lstivý, mlsný, má ostré zuby a je potřeba si na něj dávat pozor. Jednoho takového vlka si spolu vytvoříme a až si ním budete hrát, můžete mu ve svých příbězích dát co proto! Výroba jednoduché, a přesto pohyblivé, loutky z papíru. Dílna je vhodná jak pro samostatné děti, které umí s tužkou, nůžkami a lepidlem, tak pro děti, které chtějí tvořit a mají s sebou dospěláka ku pomoci.
14:30 Jak se hledá písnička (divadelní představení)
Malá Lili má pokojík plný hraček: malých, velkých, koupených i doma vyrobených, ale jenom jedna jediná je naprosto nenahraditelná! Plyšový králíček Albert – milovaný Bertík a nejlepší kamarád, jakého si kdy Lili mohla přát. Má dlouhé heboučké uši, růžový čumáček a čtyři barevné knoflíky na zádech. Když nějaký zmáčknete, Bertík začne hrát a zpívat – no opravdu! Jiný knoflík, jiný nástroj. Doposud sice pořád ta stejná písnička, ale zdá se, že Albert a Lili přišli na to, jak najít písničky další. Chtěli byste vědět jak? Tak přijďte a budeme hledat společně!
Představení o síle kamarádství, které těší, když nám je do zpěvu, a pomáhá, když nám do zpěvu třeba zrovinka není. Určeno divákům od 3 let do 7 let, délka představení 40 minut.
16:30 – 18:00 Opékání buřtů
Komu dělá radost vůně na ohni opečeného buřtíku, ten si může v zahradě opéci špekáček. Na místě budou buřty k zakoupení i s příslušenstvím (chléb, kečup, hořčice). Buřtíky věnuje Divadlo ze šuplíku a se zájemci je rádo smění za příspěvek 50 Kč/ kus. Peníze se přidají k penězům mířícím na účet SOS Ukrajina zřízeného Člověkem v tísni. U ohně se mihnou písně táborové i netáborové a bude čas a prostor na potkání i povídání.
19:00 Komorní Koncert dua Jantara
Zatopíme v krbu, ztlumíme osvětlení a naservírujeme vám příjemně melancholické tóny převážně z Britských ostrovů. V podání Jana Zouhara (kytara, zpěv) a Martiny Kuglerové (housle, zpěv) uslyšíte jak tradiční irské houslové melodie, tak současné skladby autorů, jako jsou Glen Hansard, Levellers a další. Přijďte si nechat pohladit duši!
Rezervace vstupenek u každé položky programu možná nikoli nutná 🙂
Kapacita představení, dílny i koncertu je omezena. Pokud chcete mít své místo jisté, poprosíme vás o rezervaci vybrané časti programu na mailu em.zouharova@gmail.com. V mailu uveďte, o jakou část programu máte zájem a počet osob (dospěláků i dětí), pro které chcete místo rezervovat. Díky moc. Pokud se budete rozhodovat v sobotu ráno a chcete přijít jen tak, věříme, že místo najdete i bez rezervace. Jen to nejsme schopni garantovat. 🙂
Účast na představení 100 Kč / osoba (dítě i doprovod)
Účast na dílně 100 Kč / dítě
Účast na večerním koncertu 150 Kč / osoba.
Veškeré peníze vybrané v rámci dobrovolného vstupného odletí do poslední koruny směr účet SOS Ukrajina zřízený Člověkem v tísni. Pokud se vám bude chtít věnovat více, samozřejmě můžete.
Program probíhající po celý den
Osvoboď holubici (venkovní hra)
Pomozte holubici přinášející naději, odvahu, lásku a mír! Třináct stanovišť, třináct úkolů a čím víc pomocníků, tím lépe! Proč? Protože příběhy často pro dobrý konec potřebují nejen odvážného hrdinu, ale i pomoc spousty dalších malých i větších pomocníků a šťastných „náhod”.
Záznamová hrací karta k dostání na místě za 50 Kč ve formě příspěvku na SOS Ukrajina zřízeným Člověkem v tísni. Každý pomocník získá na památku odznak s holubicí.
Příběhy na prodej
Malý létající dobročinný obchůdek s knížkami, jejichž příběhy už někomu radost chvilku dělaly, ale teď by se chtěly vydat o dům dál. Každou knížkou, kterou k sobě pozvete, přispějete k celkové sumě odeslané na účet SOS Ukrajina.