12. 10. 2022

Dne 24. 7. jsme jeli na týdenní pobyt do Sokolova. Těšili jsme se všichni. Ti, co už tam byli i ti co jeli poprvé. Výlety jsme absolvovali s panem řidičem (velice ochotným), který tam s námi zůstával. To byla novinka V pondělí byla prohlídka Sokolova, parku, města i okolí hotelu. Jediné zklamání jsme zažili tím, že nebyl v provozu krytý bazén, který sousedí s hotelem.

V úterý jsme jeli po obědě na hrad Loket. Měli jsme domluvenou prohlídku s průvodcem. Dozvěděli jsme se, že hrad nebyl nikdy dobit nepřítelem. Byl opevněn místy až pětimetrovou výškou a šířkou zdí jeden a půl metru.

Ve středu se někteří vydali s ČSAD do Karlových Varů.

Ve čtvrtek dopoledne šla skupina lidí na zámek v Sokolově. Od 10 hodin byla prohlídka pokladu, který se našel při úpravě okolí zámku. Poklad se všem velice líbil. Měli jsme možnost srovnávat jeho stav při nalezení (podle fotografií) a nyní po zrestaurování. V zámku je také muzeum a pořádají se jednorázové výstavy, letos RETRO. Na ministeriální hrad Seeberg jsme vyrazili s naším řidičem odpoledne. Při návratu jsme projížděli Františkovými Lázněmi. Poslední výlet byl v pátek do Chebu. Někdo šel do muzea, kde byl 25.2.1634 zabit vrchní velitel císařských vojsk Albrecht z Valdštejna. Jiní šli na hrad, ale asi všichni si prohlédli jeden ze symbolů chebské architektury – Špalíček.

Tvoří jej komplex 11 kupeckých domů, rozdělený do dvou bloků uzoučkou Kramářskou uličkou, která je široká pouhých 160 cm. Prošli jsme celou pěší zónu, kde vede časová osa s nejdůležitějšími daty města Chebu. Také jsme zašli na dobrou zmrzlinu, kávu nebo oplatky.

V sobotu jsme se loučili s personálem hotelu, který byl po celý náš pobyt velice ochotný a vstřícný. Už se těšíme na další akce.

Alexandra Poláková, Jitka Tržilová